Toen Cocky meer dan 20 jaar geleden voor het eerst op een yogamat stapte wist ze dat ze haar weg gevonden had. Haar passie voor gezondheid, sport en beweging en interesse in psychologie en filosofie vielen samen. Ze ontdekte dat yoga haar een diepe connectie gaf met zichzelf. Ze volgde een gedegen opleiding: Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte waar ze zich specialiseerde in Adem Therapie, Pranayama en Chakra Psychologie. Daarnaast volgt ze diverse retraites en cursussen waaronder Power Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Yin Yoga, Trauma Sensitive Yoga, Hormoon Yoga bij Dinah Rodriquez en stoelyoga.

In haar lessen benadrukt ze de diepe betekenis van de adem. Bewegen op de golf van de adem, het lichaam energetisch uitlijnen, de aandacht naar binnen richten en de ademgebieden ( Prana, Apana, Samana, Udana  en Viyana Vayu) ervaren. Door ons open te stellen voor alles wat zich aandient kunnen we ons verdiepen in wat het lichaam ons over onszelf te vertellen heeft. Door vanuit een veilige setting uit de comfort zone te stappen kunnen we onze kwaliteiten herontdekken en ons bewustzijn verbreden.

Haar yogalessen kunnen worden omschreven als flinke workouts voor zowel lichaam als geest. In haar lessen wil zij op een eigentijdse manier haar deelnemers laten voelen wat yoga met je doet.
Naast de wekelijkse yogalessen geeft Cocky regelmatig workshops aan verschillende instellingen en bedrijven.

Het gaat er bij yoga niet om hoe lenig of getraind je bent, ambitie en prestatie blijven buiten de mat het gaat om de intentie, het oefenen zelf en het loslaten.  In liefde de verbinding ervaren met elkaar, met alles om ons heen, met onszelf.